Anti-Spyware

IDC schat in dat 67% van alle computers zijn geinfecteerd met spyware waarbij in de meeste gevallen meerdere spyware voorkomt.Volgens Gartner zijn in 2003 bijna twee miljoen Amerikanen het slachtoffer geworden van identiteitsfraude. In totaal werd volgens Gartner 2,4 miljard dollar gestolen via spywarefraude.

Spyware (spionagesoftware) is de verzamelnaam voor programma's die zich (doorgaans stiekem) op de harde schijf instaleren om persoonlijke en bedrijfsgegevens van de gebruiker te registreren en door te geven aan de maker van het programma. Spyware verzamelt gegevens als e-mailadressen, welke websites bezocht worden en hoelang, de totale tijd die iemand op internet doorbrengt, welke programma's er geïnstalleerd zijn op de pc en of deze gebruikt worden, hoeveel e-mail ontvangen wordt, welke cd's en mp3's gedraaid worden. De ontwikkelaars van spyware verkopen deze gegevens aan marketingbedrijven en andere softwaremakers. Spyware is ook vaak gekoppeld aan software die advertenties weergeven, adware genaamd. Sommige adverteerders installeren illegaal adware op uw systeem en genereren een reeks ongewenste advertenties die uw bureaublad onoverzichtelijk maken en u bij uw werk hinderen.De gevolgen van Spyware zijn identiteitsdiefstal, beschadiging van systemen op netwerken en systemen, trage internettoegang, verminderde productiviteit , wettelijke aansprakelijkheid, beschading van het bedrijfsimago en een groter aantal pop-up-advertenties

Spyware komt terecht op uw systeem via:
 Software downloads zoals Games, betaalde licenties en Freeware;
 Drive-by-downloads via uw browser op een bepaalde geinfecteerde website;
 Instant Message programma's en P2P-programma's;
 Door 'mee te liften' met software.
U downloadt bijvoorbeeld een programma en installeert dat op uw computer

Wat kunt u er aan doen?
 Stel een computer, e-mail en internetgebruikersbeleid op voor uw medewerkers;
 Maak uw gebruikers bewust van de risico's en dreigingen en de wijze waarop u verwacht dat ze de digitale middelen mogen gebruiken;
 Installeer anti-spyware software, web en e-mail filter oplossing
 
Meet het internet- en e-mailmisbruik m.b.v. rapportages

Anti-Spyware software
Deze software dient actief en realtime te scannen op de aanwezigheid van spyware op uw systemen, netwerken en computers. Vaak gebeurt dit aan de hand van een database gevuld met fingerprints van diverse typen bekende spyware. Deze database dient groot en accuraat te zijn en regelmatig van updates voor zien te worden. De software dient op zowel gateway, server en client niveau op gelaagde wijze beveiliging te bieden. Daarnaast is het aan te raden uw browseractiviteiten, aanwezige progammatuur en bestanden in de gaten te laten houden en ze te stoppen alvorens ze zich vestigen op uw netwerk, systemen, servers en computers.

Wilt u meer weten over Anti-Spyware Management, bekijk dan onderstaande brochures, of neem contact op met uw adviseur bij SurfPlan! 

Copyright © 2006 - 2012 SurfPlan. All rights reserved unless otherwise stated

webdesign by sushitek.com